فدک ازکه بود وچرا در زمان عمربن عبد العزیز برگردانده شد؟!

Home انجمن ها خلفای راشدین فدک ازکه بود وچرا در زمان عمربن عبد العزیز برگردانده شد؟!

این جستار شامل 0 پاسخ ، و دارای 0 کاربر است ، و آخرین بار توسط  محمد35 در 10 سال، 1 ماه پیش بروز شده است.

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده

محمد35
    کاربر
    تصرف در مال غیر به اجماع تمام فرق و مذاهب یا باید به اجازه مالک باشد یا به اجازه وکیل مالک یا به اجازه ولی مالک حال تصرف ابی بکر در فدک چه نوع تصرفی بود آیا از باب تصرف مالک بود یا وکیل مالک ویا ولی مالک در زمان عمر بن عبد العزیز فدک به علی بن ابی طالب علیه السلام برگردانده شد حال سوال این است اگر فدک مال مسلمین بود وارتباطی با فاطمه زهرا سلام الله علیها نداشت پس به چه مجوزی عمربن عبد العزیز آن را به فرزندان فاطمه برگرداند ؟! واگر فدک مال شخصی فاطمه زهرا سلام الله بودپس به چه علت ابی بکر این مالی را که مالک شخصی داشت بدون اذن او تصرف کرد ودر آن تصرفات مالکانه نمود ؟!

shariati
    کاربر

khaled ebn valid
    مشارکت کننده
    لطف بفرمایید سند تاریخی صحیح این داستان برگرداندن فدک توسط عمر بن عبدالعزیز کجاست؟

ضمن اینکه آنچه از متن همین مطلب بر می آید عمر بن عبدالعزیز فدک را به بیت المال برگرداند آنچناکه در عهد رسول الله بود.این هم عبارت مذکور منقول از البدایة و النهایة علامه ابن کثیر:

وقد جمع يوما رءوس الناس فخطبهم ، فقال : إن فدك كانت بيد رسول الله صلى الله عليه وسلم يضعها حيث أراه الله ، قال الأصمعي : وما أدري ما قال في عثمان . قال : ثم إن مروان أقطعها فحصل لي منها نصيب ، ووهبني الوليد وسليمان نصيبهما ، ولم يكن من مالي شيء أرد علي منها ،

ترجمه:

و عمر بن عبدالعزیز بزرگان مردم را جمع کرد پس برایشان سخن راند.پس گفت:همانا فدک در دست رسول الله(ص)بود و(منافع) آن را در راه آنچه خدا می خواست قرار می داد.سپس ابوبکر و عمر هم چنین می کردند. الاصمی گوید:نمی دانم در مورد عثمان چه گفت.بعد گوید مروان آن را (از همان روش رسول الله و ابوبکر و عمر) قطع کرد فلذا برای من از آن(فدک) نصیبی برقرار شد. و ولید و سلیمان نصیبشان را به من بخشیدند، در حالی که از مال من چیزی نبود که بخواهم از آن برگردانم.و برگرداندم آن را (فدک) به بیت مال به همان روشی که در زمان رسول الله بود.

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)

شما برای پاسخ به این جستار باید وارد تارنما شوید.