جواب به عبدالحسین پاسخ به شبهات ها وارده به صحابه

Home انجمن ها گفتگوی ازاد جواب به عبدالحسین پاسخ به شبهات ها وارده به صحابه

این جستار شامل 0 پاسخ ، و دارای 0 کاربر است ، و آخرین بار توسط  مــــبارز جــوان در 10 سال، 2 ماه پیش بروز شده است.

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 92)
  • نویسنده

عبدالحسین
    مشارکت کننده
    من که ادعای سواد نکردم فقط بسوادی تو را ثابت کردم. نشانه آن هم اینکه ” الزاما ” را ندیدی.

چون نوشتی دروغ این را مینویسم؛

یا هتل نمی دانی چیست یا تا حالا حج و یا عمره نرفتی یا تلفن را ندیده ای. به نزدیکترین دفتر خدمات زیارتی برو و سوال کن.

برو شهرری. دولت آباد. مسجد اباذر را پیدا کن. سوال کن در 10 سال گذشته چند مرتبه کاروان حجاج سنی در این مسجد جمع شده اند و کدامشان کمتر از 2 روز در آنجا اقامت داشته.(همه 2روز یا بیشتر آنجا مانده بودند). بعد سراغ رمضان بنا را بگیر(افغانی است) اگر آشنایانش را یافتی آدرس جایی نزدیک ورامین را به تو می دهند.(اولش ط دارد). او در آخرین مرتبه به عنوان خدمه حجاج افغانی که از سهمیه(پروازی) آزاد ایران اعزام می شدند در کاروان حضور داشت. بپرس که داستان چی بوده یه نشانه هم بدهم بپرس که برای چه توالت های هتل دچار گرفتگی می شده یه کم می خندیم

ادعا چیه از ابتدای سقیفه با لگد مال کردن سعد کار خونریزی و خونخواری را شروع کرده اید و تا همین لحظه هم ادامه داده اید.

به عنوان کسی که که 2 مرتبه تمتع و 3 دفعه عمره مشرف شده ام می گویم که هتل و حج و تلفن را نمی دانی چیست.

abdollah1990
    کاربر
    با سلام

اینکه گفته ای (موضوع را معلوم نکردید. بلکه دلنوشته خود را نوشتید.)

پاسخ من : چرا فریب کاری می کنی و می خواهی بحث را به انحراف بکشانی ؟؟

در این تاپیک بحث آیه ی 100 سوره ی توبه بود و اینکه خداوند مهاجرین و انصار را بهشتی اعلام کرده تا یوم الابد .

اینکه گفته ای (متن میگوید ضعیف است؟ عجب. چرا در موارد دیگر نیست؟)

پاسخ من : متن این حدیث ضعیف است به این دلیل اگر یک سقف نیم متری ارتباط جنازه ی پیامبر با خدا را قطع کرده است ، پس چطوری دو متر خاکی که بر روی جنازه ی پیامبر بوده ارتباط آن را به گفته ی حدیث با خدا قطع نکرده ؟؟

و به موارد دیگر و احادیث دیگر هیچ ربطی ندارد و نمی شود حکم کلی صادر کرد .

خداییش این را نمی فهمی؟

عجب!!! عجب !!! ای ملا رجب !!!

دیگه اینقدر رو فکر نمی کنم.

اینکه گفته ای (رابطه حسنه لزوما در مورد عقیده است؟)

پاسخ من : چون بحث ما در رابطه با عقیده و دین است ، حضرت علی و دیگر مهاجرین و انصار هیچ وقت در موضوع عقیده دینی با یکدیگر اختلاف نداشتند .

موضوعات سیاسی و … ربطی به عقیده ی دینی ندارد .

اینکه گفته ای (کدام گفته شما سند دارد؟)

پاسخ من : تمام مطالب من و پاسخهایی که می دهم مستند به ایات قران می باشد .

و این خوانندگان هستند که قضاوت می کنند .

abdollah1990
    کاربر

اینکه گفته ای (چون تا الان هیچ و هیچ تعریفی از شرک نداده اید. بعد عمل شیعه را شرک می دانید.)

برادرم موضوع این تاپیک درباره ی صحابه است و شما که می خواهی بحث را به انحراف بکشانی این نشان دهنده ی عجز و ناتوانی شما می باشد .

اینکه گفته ای (کلیپ می گذارد که سینه زنی شیعه عمل شرک آلود است. به چه دلیل؟ نداریم که.)

برادرم سینه زنی یعنی صدمه رساندن به خود بوده و هیچ دستوری از طرف خدا و رسول برای خود آزاری صادر نشده است .

اینکه گفته ای (سوال می کنند خب کی کشته؟ نمی تونم بگم.)

برادرم کسانی که مثل شما خود را سینه چاک امام حسین داشتند و هزاران نامه نوشتند همان ها کشتند .

و اینکه نمی توانید بگویید به لحاظ اینست که از جنایات آنها برای خودتان دکان و دستگاه باز کرده و به نان و نوایی می رسید .

خوب معلوم است که نمی توانی اصل موضوع را بیان کنی و مجبور هستی که دیگران را متهم کنی .

و اگر آن جنایتکاران آن ظلم عظیم را انجام نمی دادند شما امروز چطوری شکم خود را سیر می کردید ؟؟!!

اینکه گفته ای (خب توقع داری من چی بگم؟ لذاست که میگم شیعه مشرک است و خلاص.)

برادرم شما هر برداشتی که داری به خود شما مربوط است و در روز خداوند از اعمال هر شخصی از خودش سوال می کند .

اینکه گفته ای (در آخر هم یادتان باشد که بنده استناد شما به 100 توبه را کاملا حلاجی کردم)

برادرم آن حلاجی جاهلانه ای که با عقل ناقص خود کرده ای بیشتر خود را رسوا کرده ای .

و قضاوت را به خوانندگان محترم واگذار می کنم .

و از خوانندگان می خواهم که حتما به ایه 100 سوره توبه مراجعه کنند و قضاوت کنند .

abdollah1990
    کاربر
    با سلام .

اینکه گفته ای (دوستان به 5 تحریم مراجعه کنند. می فرماید تبدیل می کند به یا به عوض می دهد…)

پاسخ من : علت نازل شدن آیات اول سوره ی تحریم رقابت زنانه بوده ، بعد از نزول این ایات نتیجه و عاقبت این امر چه اتفاقی افتاده ؟؟

آیا پیامبر آنها را طلاق داده ؟؟

خیر .

آیا اگر ازواج پیامبر صالحه نبوده اند چطوری خداوند در ایه 52 سوره ی احزاب فرموده :

(لَّا يَحِلُّ لَكَ النِّسَاءُ مِن بَعْدُ وَلَا أَن تَبَدَّلَ بِهِنَّ مِنْ أَزْوَاجٍ وَلَوْ أَعْجَبَكَ حُسْنُهُنَّ)

(ترجمه ایت الله مکارم شیرازی : بعد از این دیگر زنی بر تو حلال نیست، و نمی‌توانی همسرانت را به همسران دیگری مبدّل کنی [= بعضی را طلاق دهی و همسر دیگری به جای او برگزینی‌] هر چند جمال آنها مورد توجّه تو واقع شود،)

اینکه گفته ای (بعد هم مثال دو زن را آورده که وضعیتشان روشن است…)

پاسخ من : همین که ایه ی 52 سوره احزاب را خداوند نازل کرده پس معلوم است که مثل آن دو زن نبوده اند و الا خداوند مثل آیاتی که در مورد آن دو زن نازل کرد در مورد اینها هم نازل می کرد .

اینکه گفته ای (نتیجه چیست؟ خداحافظی.)

پاسخ من :ان شا الله که در این تاپیک حضور داشته باشی و مطلب بنویسی و شبهه افکنی کنید تا من پاسخ بدهم و افکار باطل شما برای خوانندگان عیان شود .

و البته مطمئنم که شما و امثال شما همیشه از این ادعا های منافق گونه انجام داده و ر…ر….رفته اید و خ …..خ برگشته اید .

و خوانندگان خواهند دید و قضاوت خواهند کرد .

ضمنا ای کاش شما و امثال شما علمای شیعه همیشه در این سایت حضور داشته باشید تا خوانندگان عقائد طرفین را آزادانه مطالعه کنند و به حقیقت پی ببرند .

و این سایت اینقدر آزادی برای مخالفین خود داده است که به صراحت و به راحتی می توانند عقائد خود را بیان کرده و سانسور نمی شود .

اگر راست می گویی چند سایت شیعه را مثل این سایت معرفی کن که همه آزادانه بتوانند نظرات خود را بگذارند و سانسور نشوند .

و این نشان دهنده ی حقیقت عقیده ی مبتنی بر قران اهل سنت می باشد که هیچ ترسی از طرح مباحث توسط مخالف ندارند .

و اگر عقیده ی شما حق است چند سایت مثل این سایت معرفی کن که همه ازادانه بتوانند نظرات خود را بگذارند و سانسور نشوند .

جواب به عبدالحسین پاسخ به شبهات ها وارده به صحابه؛
    بسم الله الرحمن الرحیم؛
    همه میدانندکه روافض بد ذات همیشه سعی بر طعن و لعن بهترین افراد این امت اسلامی را داشته اند و همیشه کوشیده اند با شبهات پوچ و بی اساس ایمان اصحاب رضی الله عنهااجمعین را زیر سوال ببرند در این راه پلید گاهی به شخصیت پیامبرگرامی اسلام هم ناخنکی زده اند ولی این ازخدا به خبرها قران راهم قبول ندارن که باصراحت ایمان صحابه رامشخص کرده ؛شایدیکی از دلایل انان از نپذیرفتن این ایات قبول نکردن قران فعلی ما باشد ؛غیر از این چه چیزی میتواند مانع پذیرفتن چنین ایاتی که تصریح بر ایمان صحابه دارند باشددراین جا میخواهم با حول و قوی الهی جواب برخی ازشبهاتها وارده به صحابه رابدهم
    ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺁﯾﺎﺗﯽ ﮐﻪ ﻣﺪﻋﯽ ﻫﺴﺘﯿﺪ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﻣﻌﻠﻮﻡ ﮐﻨﯿﺪ. ﺛﺎﻧﯿﺎ ﺷﻤﺎ ﺁﯾﺎﺕ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﺼﻮﺹ ﻫﻤﻪ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﯿﺪ؟ ﺛﺎﻟﺜﺎ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﺷﯿﻌﻪ ﻫﻤﻪ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﺭﺍ ﺭﺩ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ. ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺍﺯ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﮐﻪ ﺗﺎﺑﻊ ﺭﺳﻮﻝ ﻭ ﻭﺻﯽ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ. ﺁﻧﻬﺎ ﺭﻭﯼ ﭼﺸﻢ ﺷﯿﻌﻪ ﺟﺎﯼ ﺩﺍﺭﻧﺪ. ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺍﻭﺍﺧﺮ ﻗﺒﻮﺭﺷﺎﻥ ﺗﺨﺮﯾﺐ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺁﯾﻪ 100 ﺗﻮﺑﻪ؛ ﻣﯽ ﻓﺮﻣﺎﯾﺪ ﺳﺎﺑﻘﻮﻥ ﺍﺯ ﻣﻬﺎﺟﺮ ﻭ ﺍﻧﺼﺎﺭ. ﭘﺲ ﺩﺭ ﮔﺎﻡ ﻧﺨﺴﺖ ﻫﻤﻪ ﺭﺍ ﺷﺎﻣﻞ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﺩ. ﺑﻌﺪ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺁﯾﺎ ﺍﯾﻦ ﺭﺿﺎﯾﺖ ﺩﺍﺋﻤﯽ ﺍﺳﺖ؟

پاسخ:نمی دانم چطور حرفتان رابخوانم و متوجعه بشم شما نمیتونی مثل ادم حرفتان را بزنید؟تعریف صحابه:صحابه کسی است که ابتدا به دعوت پیامبرگرامی لبیک گفت و ایمان اورد وتا اخرعمرش با ایمان از دنیا رفت این رابهش میگن صحابه گــــــــــــــــرفتی؟ شیعه کدام صحابه راقبول دارد؟ شیعه ازکی تاحالا شده مدافع صحابه؟ بسیار راه زیرکانه ای را برای فریب انتخاب کردی(اقا چون دشمن صحابه است میترسه بگه که همشان کافر بودن نــــــــعوذبلله چون طبق ایات قران کافر میشود)پس با زیرکی میگوید بعضی ازصحابه کافر بودن

از شما میپرسم کدام از صــــــــحابه امامت درغــــــــدیر را قبول داشتن ؟از کتب اهلسنت جواب بده

که بدونیم شیعه این بعضیا را که امامت غدیر را قبول داشتن مــــــــومن میداند
    اما طبق ادعا خودشان که میگویند صحابه بعد ازنبی غدیر رافراموش کردن و حق علی راغصب کردن و کافر شدن؟

بــــــــاید پاسخگو باشند

اما فرمودید سابقون و انصار در قام او ل همه را شامل نمیشود باید به عرض جناب عالی برسونم ﻭَﺍﻟﺴَّﺎﺑِﻘُﻮﻥَ ﺍﻟْﺄَﻭَّﻟُﻮﻥَ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﻤُﻬَﺎﺟِﺮِﻳﻦَ ﻭَﺍﻟْﺄَﻧْﺼَﺎﺭِ ﻭَﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺍﺗَّﺒَﻌُﻮﻫُﻢْ ﺑِﺈِﺣْﺴَﺎﻥٍ ﺭَﺿِﻲَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻋَﻨْﻬُﻢْ ﻭَﺭَﺿُﻮﺍ ﻋَﻨْﻪُ ﻭَﺃَﻋَﺪَّ ﻟَﻬُﻢْ ﺟَﻨَّﺎﺕٍ ﺗَﺠْﺮِﻱ ﺗَﺤْﺘَﻬَﺎ ﺍﻟْﺄَﻧْﻬَﺎﺭُ ﺧَﺎﻟِﺪِﻳﻦَ ﻓِﻴﻬَﺎ ﺃَﺑَﺪﺍً ﺫَﻟِﻚَ ﺍﻟْﻔَﻮْﺯُ ﺍﻟْﻌَﻈِﻴﻢُﺗﻮﺑﻪ:100=>ﻭﻋﺪﻩ ﺑﻬﺸﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺍﺯ ﻣﻬﺎﺟﺮﯾﻦ ﻭ ﺍﻧﺼﺎﺭ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ ﯾﻌﻨﯽ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻗﺒﻮﻝ ﺍﺳﻼﻡ ﺍﺯ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺳﺒﻘﺖ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ، ﻧﻪ ﻫﻤﻪ ﻣﻬﺎﺟﺮﯾﻦ ﻭ ﺍﻧﺼﺎﺭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺩﺭ ﺍﯾﻪ 21 ﺳﻮﺭﻩ ﺗﻮﺑﻪ ﺩﻗﯿﻘﺎ ﺑﺎ ﺟﺰﺋﯿﺎﺕ ﮐﺎﻣﻞ ﻣﺮﺍﺗﺐ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﻭ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﭼﻪ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻗﻄﻌﺎ ﺑﻬﺸﺘﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺭﺍ ﺑﯿﺎﻥ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ: ))ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺁﻣَﻨُﻮﺍْ ﻭَﻫَﺎﺟَﺮُﻭﺍْ ﻭَﺟَﺎﻫَﺪُﻭﺍْ ﻓِﻲ ﺳَﺒِﻴﻞِ ﺍﻟﻠّﻪِ ﺑِﺄَﻣْﻮَﺍﻟِﻬِﻢْ ﻭَﺃَﻧﻔُﺴِﻬِﻢْ ﺃَﻋْﻈَﻢُ ﺩَﺭَﺟَﺔً ﻋِﻨﺪَ ﺍﻟﻠّﻪِ ﻭَﺃُﻭْﻟَﺌِﻚَ ﻫُﻢُ ﺍﻟْﻔَﺎﺋِﺰُﻭﻥَ ﻳُﺒَﺸِّﺮُﻫُﻢْ ﺭَﺑُّﻬُﻢْ ﺑِﺮَﺣْﻤَﺔٍ ﻣِﻨْﻪُ ﻭَﺭِﺿْﻮَﺍﻥٍ ﻭَﺟَﻨَّﺎﺕٍ ﻟَﻬُﻢْ ﻓِﻴﻬَﺎ ﻧَﻌِﻴﻢٌ ﻣُﻘِﻴﻢٌ-ﺣﺎﻝ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﯾﺪ ﮐﻪ ﻣﺼﺪﺍﻕ ﺍﯾﻦ ﺍﯾﻪ ﭼﻪ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﯼ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﺑﺎ ﺗﺄﮐﯿﺪ ﻣﺆﮐﺪ ﻭﻋﺪﻩ ﻗﻄﻌﯽ ﺑﻬﺸﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻧﻬﺎ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻃﺒﻖ ﮐﺘﺐ ﺗﺎﺭﯾﺨﯽ ﻭ ﺭﻭﺍﺋﯽ ﮐﻪ ﻣﻮﺭﺩ قبول ﻓﺮﯾﻘﯿﻦ؛ ﺍﯾﻦ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺟﺰﺀ ﻣﻬﺎﺟﺮﯾﻦ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ: ﻋﻠﯽ ﺑﻦ ﺍﺑﯽ ﻃﺎﻟﺐ، ﺍﺑﻮﺑﮑﺮ ﺑﻦ ﺍﺑﯽ ﻗﺤﺎﻓﻪ ، ﻋﻤﺮ ﺍﺑﻦ ﺧﻄﺎﺏ،ﻋﺜﻤﺎﻥ ﺑﻦ ﻋﻔﺎﻥ ،ﻋﺒﺪﺍﻟﺮﺣﻤﻦ ﺑﻦ ﻋﻮﻑ ،ﺯﺑﯿﺮﺑﻦ ﻋﻮﺍﻡ،ﻃﻠﺤﻪ ﺑﻦ ﻋﺒﯿﺪ ﺍﻟﻠﻪ،ﻭ ﺳﻌﺪ ﺑﻦ ﺍﺑﯽ ﻭﻗﺎﺹ. ﻭ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺯﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺍﻭﺭﺩ ﺣﻀﺮﺕ ﺧﺪﯾﺠﻪ)ﺱ( ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﻣﺮﺩ ﯾﺎ ﺑﻬﺘﺮ ﺑﮕﻮﯾﯿﻢ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﻧﻮﺟﻮﺍﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﭘﯿﻐﻤﺒﺮ ﺩﺭ ﺳﻦ 10 ﺳﺎﻟﮕﯽ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺍﻭﺭﺩﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻠﯽ )ﻉ( ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺟﻨﺎﺏ ﺍﺑﻮﺑﮑﺮ ﮐﻪ ﺑﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻫﻞ ﺳﻨﺖ ﻭ ﺗﺄﯾﯿﺪ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ ﻋﻠﻤﺎﺀ ﺷﯿﻌﻪ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﻣﺮﺩﯼ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺳﻦ40 ﺳﺎﻟﮕﯽ ﺑﻪ ﺍﺳﻼﻡ ﮔﺮﻭﯾﺪ. ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ )ﺹ( ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺟﻨﺎﺏ ﺍﺑﻮﺑﮑﺮ ﻣﯽ ﻓﺮﻣﺎﯾﺪ : ))ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺮﺍ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺷﻤﺎ ﻣﺒﻌﻮﺙ ﻛﺮﺩ ﺷﻤﺎ ﮔﻔﺘﻴﺪ ﺗﻮ ﺩﺭﻭﻍ ﻣﻲ ﮔﻮﻳﻲ، ﺍﻣﺎ ﺍﺑﻮﺑﻜﺮ ﮔﻔﺖ ﺭﺍﺳﺖ ﻣﻲ ﮔﻮﻳﺪ ﻭﻣﺮﺍ ﺑﺎ ﺟﺎﻥ ﻭﻣﺎﻟﺶ ﻳﺎﺭﻱ ﺩﺍﺩ((. ﺻﺤﯿﺢ ﺑﺨﺎﺭﯼ ﺑﺎﺏ ﻓﻀﺎﺋﻞ ﺻﺤﺎﺑﻪ. ))ﻫﻴﭻ ﻛﺴﻲ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﺳﻼﻡ ﺩﻋﻮﺕ ﻧﺪﺍﺩﻡ ﻣﮕﺮ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺩﺭ ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻦ ﺩﻋﻮﺗﻢ ﺩﭼﺎﺭ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻭﺷﻚ ﻣﻲ ﺷﺪ ﺑﻪ ﺟﺰ ﺍﺑﻮﺑﻜﺮ، ﻫﻨﮕﺎﻣﻲ ﻛﻪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﻋﻮﺕ ﺩﺍﺩﻡ ﭼﻬﺮﻩ ﺍﺵ ﺭﺍ ﺑﺮﻧﮕﺮﺩﺍﻧﺪ ﻭﺩﺭ ﺣﻘﺎﻧﻴﺖ ﺍﺳﻼﻡ ﺷﻚ ﻧﻜﺮﺩ(( ﺗﺎﺭﻳﺦ ﺍﻟﺨﻠﻔﺎﺀ، ﺹ .42-43 ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺍﯾﺎﺕ ﻭ ﺭﻭﺍﯾﺎﺕ ﻓﻮﻕ ﺟﻨﺎﺏ ﺍﺑﻮﺑﮑﺮ ﻭ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻠﯽ ﺟﺰﺀ ﺳﺎﺑﻘﻮﻧﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻭﻋﺪﻩ ﻗﻄﻌﯽ ﺑﻬﺸﺖ ﺑﻪ ﺍﻧﻬﺎ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﺍﯾﻦ ﻭﻋﺪﻩ ﻫﺎ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪﯾﺴﺖ ﮐﻪ ﺧﻮﺩﺵ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺧﻮﺩ ﻣﯿﻔﺮﻣﺎﯾﺪ: ﺇِﻥَّ ﺍﻟﻠَّﻪَ ﻟَﺎ ﻳُﺨْﻠِﻒُ ﺍﻟْﻤِﻴﻌَﺎﺩَ … ﻓَﻼَ ﺗَﺤْﺴَﺒَﻦَّ ﺍﻟﻠّﻪَ ﻣُﺨْﻠِﻒَ ﻭَﻋْﺪِﻩِ… ﺇِﻧَّﻪُ ﻛَﺎﻥَ ﻭَﻋْﺪُﻩُ ﻣَﺄْﺗِﻴًّﺎ … ﻭَﻟَﻦ ﻳُﺨْﻠِﻒَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻭَﻋْﺪَﻩ
    ﺁﯾﺎﺗﯽ ﺩﺭ ﻗﺮﺍﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺍﺻﺤﺎﺏ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻫﻤﻪ ﺭﺍ ﺧﯿﺮ ﺍﻣﺎ ﺑﺮﺧﯽ ﺭﺍ ﺯﯾﺮ ﺳﻮﺍﻝ ﻣﯽ ﺑﺮﺩ. ﻛَﻴْﻒَ ﻳَﻬْﺪِﻱ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻗَﻮْﻣﺎً ﻛَﻔَﺮُﻭﺍ ﺑَﻌْﺪَ ﺇﻳﻤﺎﻧِﻬِﻢْ ﻭَ ﺷَﻬِﺪُﻭﺍ ﺃَﻥَّ ﺍﻟﺮَّﺳُﻮﻝَ ﺣَﻖٌّ ﻭَ ﺟﺎﺀَﻫُﻢُ ﺍﻟْﺒَﻴِّﻨﺎﺕُ ﻭَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻻ ﻳَﻬْﺪِﻱ ﺍﻟْﻘَﻮْﻡَ ﺍﻟﻈَّﺎﻟِﻤﻴﻦ 86 ﺁﻝ ﻋﻤﺮﺍﻥ. ﺍﯾﻦ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺍﯾﻤﺎﻥ، ﺩﻗﺖ ﮐﻨﯿﺪ، ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﮐﺎﻓﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯿﮑﻪ ﻫﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺣﻖ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﯿﻨﺎﺕ ﻫﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺍﺣﺘﻤﺎﻻ ﻣﺴﺘﺤﻀﺮﯾﺪ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻧﺒﯽ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻭ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﯾﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﻟﻘﺒﯽ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺻﺤﺎﺑﯽ ﺩﺍﺭﻧﺪ. ﻗﺮﯾﻨﻪ ﺑﯿﻨﺎﺕ ﺩﺭ ﺁﯾﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺭﺍ ﺛﺎﺑﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺻﺤﺎﺑﯽ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﻧﺪ. ﺍﯾﻦ ﺁﯾﻪ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺑﺮﺧﯽ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﺭﺍ ﺯﯾﺮ ﺳﻮﺍﻝ ﻣﯽ ﺑﺮﺩ.

پاسخ: این بینات یعنی=معجزه وچندین وچندبار پیامبر بر ابوجهل نشان داده است لابد میخواهی بگی صحابه بوده ای جاهل؟ اما به اعتقاد شیعه شان نزول این ایه چنین است[کیف ﻳَﻬْﺪِﻱ ﺍﻟﻠّﻪُ ﻗَﻮْﻣًﺎ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍْ ﺑَﻌْﺪَ ﺇِﻳﻤَﺎﻧِﻬِﻢْ ﻭَ ﺷَﻬِﺪُﻭﺍْ ﺃَﻥَّ ﺍﻟﺮَّﺳُﻮﻝَ ﺣَﻖٌّ ﻭَ ﺟَﺎﺀﻫُﻢُ ﺍﻟْﺒَﻴِّﻨَﺎﺕُ ﻭَﺍﻟﻠّﻪُ ﻻَﻳَﻬْﺪِﻱ ﺍﻟْﻘَﻮْﻡَ ﺍﻟﻈَّﺎﻟِﻤِﻴﻦَ 86 – ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻗﻮﻣﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻳﻤﺎﻧﺸﺎﻥ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﺪﻧﺪ، ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﺑﺎ ﺁﻥ ﻛﻪ ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﺭﺳﻮﻝ ﺑﺮ ﺣﻖ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺮﺍﻳﺸﺎﻥ ﺩﻻﻳﻞ ﺭﻭﺷﻦ ﺁﻣﺪ ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻗﻮﻡ ﺑﻴﺪﺍﺩﮔﺮ ﺭﺍ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ. ﻧﺰﻭﻝ ﻣﺤﻞ ﻧﺰﻭﻝ: ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﺩﺭ ﻫﻤﭽﻮﻥ ﺩﻳﮕﺮ ﺁﻳﺎﺕ ﺳﻮﺭﻩ ﺁﻝ ﻋﻤﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﻣﺪﻳﻨﻪ ﺑﺮ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺍﺳﻼﻡ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻧﺎﺯﻝ ﮔﺮﺩﻳﺪﻩ ﺍﺳﺖ.

]۱[ ﺷﺄﻥ ﻧﺰﻭﻝ ﺁﯾﺎﺕ 86، 87، 88 ﻭ :89]۲[ »ﺷﯿﺦ ﻃﻮﺳﻰ« ﮔﻮﯾﺪ: ﺣﺴﻦ ﺑﺼﺮﻯ ﮔﻮﻳﺪ: ﺍﻳﻦ ﺁﻳﺎﺕ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺍﻫﻞ ﻛﺘﺎﺏ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ﻛﻪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺑﻌﺜﺖ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺻﻔﺎﺕ ﺍﻭ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻛﺘﺎﺏ ﺧﻮﺩ ﺩﻳﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ. ﻭﻗﺘﻰ ﻛﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺒﻌﻮﺙ ﻧﻤﻮﺩ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻛﺮﺩﻧﺪ.]۳[ ﻣﺠﺎﻫﺪ ﻭ ﺳﺪﻯ ﮔﻮﻳﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻣﺮﺩﻯ ﺍﺯ ﺍﻧﺼﺎﺭ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺣﺮﺙ ﺑﻦ ﺳﻮﻳﺪ ﻣﻰ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺍﻳﻦ ﻣﺮﺩ ﻣﺮﺗﺪ ﺷﺪ ﺳﭙﺲ ﺗﻮﺑﻪ ﻧﻤﻮﺩ ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺎ ﻧﺰﻭﻝ ﺁﻳﻪ 89 »ﺇِﻟَّﺎ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺗﺎﺑُﻮﺍ« ﺗﻮﺑﻪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻗﺒﻮﻝ ﻛﺮﺩ ﻭ ﻣﺎ ﻧﻴﺰ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ ﻋﻠﻴﻪﺍﻟﺴﻼﻡ )ﺩﺭ ﺁﻳﻪ 83( ﺭﻭﺍﻳﺖ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻳﻢ،]۴[ ﻭ ﻧﻴﺰ ﮔﻮﻳﻨﺪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻗﻮﻣﻰ ﻧﺎﺯﻝ ﮔﺮﺩﻳﺪ ﻛﻪ ﻣﻲﺧﻮﺍﺳﺘﻨﺪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺁﻥﻫﺎ ﺑﻪ ﺍﺳﻼﻡ ﺣﻜﻢ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﻰ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻗﻠﻮﺏ ﺁﻥﻫﺎ ﻛﻔﺮ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﻧﺰﻭﻝ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﺎﺕ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻗﻠﻮﺏ ﻭ ﺿﻤﺎﻳﺮ ﺍﻧﺪﺭﻭﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻄﻠﻊ ﺳﺎﺧﺖ. ]۵[ ﭘﺎﻧﻮﻳﺲ .1 ↑ ﻃﺒﺮﺳﻲ، ﻣﺠﻤﻊ ﺍﻟﺒﻴﺎﻥ ﻓﻲ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﺍﻟﻘﺮﺁﻥ، ﺝ 2، ﺹ .693 .2 ↑ ﻣﺤﻤﺪﺑﺎﻗﺮ ﻣﺤﻘﻖ، ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﻴﻨﺎﺕ ﺩﺭ ﺷﺄﻥ ﻧﺰﻭﻝ ﺁﻳﺎﺕ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺷﻴﺦ ﻃﻮﺳﻲ ﻭ ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻔﺴﺮﻳﻦ ﺧﺎﺻﻪ ﻭ ﻋﺎﻣﻪ، ﺹ .131 .3 ↑ ﺻﺎﺣﺐ ﻣﺠﻤﻊ ﺍﻟﺒﻴﺎﻥ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺟﺒﺎﺋﻰ ﻭ ﺍﺑﻮﻣﺴﻠﻢ ﻧﻴﺰ ﻧﻘﻞ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺣﺮﺙ ﺑﻦ ﺳﻮﻳﺪ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺷﻴﺦ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭ ﻣﺎ ﺩﺭ ﺁﻳﻪ 83 ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﺎﺕ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﺳﺖ. .4 ↑ ﻧﺴﺎﺋﻰ ﻭ ﺣﺎﻛﻢ ﻭ ﺍﺑﻦ ﺣﺒﺎﻥ ﺍﺯ ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺎﺱ ﻭ ﻧﻴﺰ ﻣﺴﺪﺩ ﺩﺭ ﻣﺴﻨﺪ ﺧﻮﺩ ﻭ ﻧﻴﺰ ﻋﺒﺪﺍﻟﺮﺯﺍﻕ ﺩﺭ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﻣﺠﺎﻫﺪ ﻗﻀﻴﻪ ﺣﺎﺭﺙ ﺭﺍ ﺑﺮﺧﻰ ﺑﺪﻭﻥ ﺫﻛﺮ ﻧﺎﻡ ﻭ ﺑﻌﻀﻰ ﺑﺪﻭﻥ ﺫﻛﺮ ﺍﺭﺗﻜﺎﺏ ﻗﺘﻞ ﺍﺯ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺍﻭ ﻧﻘﻞ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﻧﺪ. .5 ↑ ﺻﺎﺣﺐ ﺭﻭﺽ ﺍﻟﺠﻨﺎﻥ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﭘﺸﻴﻤﺎﻧﻰ ﺣﺮﺙ ﺑﻦ ﺳﻮﻳﺪ ﻛﻪ ﻗﺒﻼ ﺑﺪﺍﻥ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﮔﺮﺩﻳﺪ، ﮔﻮﻳﺪ ﻛﻪ ﻭﻯ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﻯ ﺑﻪ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺧﻼﺱ ﺑﻦ ﺳﻮﻳﺪ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺑﻮﺩ. ﺍﺯ ﺍﻭ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺰﺩ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﯽ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﯿﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺑﺮﻭﺩ ﻭ ﭘﺸﻴﻤﺎﻧﻰ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺘﺬﻛّﺮ ﺷﻮﺩ، ﻣﺠﺎﻫﺪ ﮔﻮﻳﺪ: ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻣﺮﺩﻯ ﺍﺯ ﺑﻨﻰﻋﻤﺮ ﻭ ﺑﻦ ﻋﻮﻑ ﺁﻣﺪﻩ ﻛﻪ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺩﻭﺑﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺍﺳﻼﻡ ﺑﺎﺯﮔﺸﺘﻪ ﺑﻮﺩ. ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻗﺮﺁﻥ ﮐﺮﻳﻢ، ﺗﺮﺟﻤﻪ ﻣﺤﻤﺪﻣﻬﺪﻱ ﻓﻮﻻﺩﻭﻧﺪ. ﻣﺤﻤﺪﺑﺎﻗﺮ ﻣﺤﻘﻖ، ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﻴﻨﺎﺕ ﺩﺭ ﺷﺄﻥ ﻧﺰﻭﻝ ﺁﻳﺎﺕ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺷﻴﺦ ﻃﻮﺳﻲ ﻭ ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻔﺴﺮﻳﻦ ﺧﺎﺻﻪ ﻭ ﻋﺎﻣﻪ، ﺍﻧﺘﺸﺎﺭﺍﺕ ﺍﺳﻼﻣﻲ، ﺗﻬﺮﺍﻥ، 1361 ﺵ. ﻓﻀﻞ ﺑﻦ ﺣﺴﻦ ﻃﺒﺮﺳﻲ، ﻣﺠﻤﻊ ﺍﻟﺒﻴﺎﻥ ﻓﻲ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﺍﻟﻘﺮﺁﻥ، ﺍﻧﺘﺸﺎﺭﺍﺕ ﻧﺎﺻﺮﺧﺴﺮﻭ، ﺗﻬﺮﺍﻥ، 1372 ﺵ. ﭘﻴﻮﻧﺪﻫﺎ ﺳﻮﺭﻩ ﺁﻝ ﻋﻤﺮﺍﻥ ﺳﻮﺭﻩ ﺁﻝ ﻋﻤﺮﺍﻥ

ﺗﻮﺑﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ؛ ﻭَ ﻣِﻤَّﻦْ ﺣَﻮْﻟَﻜُﻢْ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﺄَﻋْﺮﺍﺏِ ﻣُﻨﺎﻓِﻘُﻮﻥَ ﻭَ ﻣِﻦْ ﺃَﻫْﻞِ ﺍﻟْﻤَﺪﻳﻨَﺔِ ﻣَﺮَﺩُﻭﺍ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟﻨِّﻔﺎﻕِ ﻻ ﺗَﻌْﻠَﻤُﻬُﻢْ ﻧَﺤْﻦُ ﻧَﻌْﻠَﻤُﻬُﻢْ ﺳَﻨُﻌَﺬِّﺑُﻬُﻢْ ﻣَﺮَّﺗَﻴْﻦِ ﺛُﻢَّ ﻳُﺮَﺩُّﻭﻥَ ﺇِﻟﻰ ﻋَﺬﺍﺏٍ ﻋَﻈﻴﻢ. ﺍﺯ ﺍﻫﻞ ﻣﺪﯾﻨﻪ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﺮ ﻧﻔﺎﻕ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻣﻨﻈﻮﺭﺵ ﯾﻬﻮﺩ ﮐﻪ ﻧﯿﺴﺖ. ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺭﺍ ﺩﯾﺪﻩ ﻭ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﺍﺳﻼﻡ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻣﺎ ﺑﺮ ﻧﻔﺎﻕ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺍﯾﻨﻬﺎ ﺻﺤﺎﺑﯽ ﻧﯿﺴﺘﻨﺪ؟

پاسخ: ﺯﻣﺎﻧﻲ ﮐﻪ ﺍﺳﻼﻡ ﺩﺭ ﻣﮑﻪ ﺑﻮﺩ، ﻓﻘﻂ ﺩﻭ ﺟﺒﻬﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺖ؛ﺍﺳﻼﻡ، ﻭ ﮐﻔﺮ ﻭ ﺷﺮﮎ. ﺑﺎ ﻫﺠﺮﺕ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺑﻪ ﻣﺪﻳﻨﻪ ﻭ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺗﻌﺪﺍﺩ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ، ﻧﻔﺎﻕ ﻧﻴﺰ ﺁﻏﺎﺯ ﺷﺪ ﻭ ﺑﺎ ﮔﺸﺘﺮﺵ ﻓﺘﻮﺣﺎﺕ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ، ﺗﺸﮑﻴﻼﺕ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻧﻔﺎﻕ ﻧﻴﺰ ﻣﻨﺴﺠﻢ ﺗﺮ ﺷﺪ. ﺗﻮﻃﺌﻪ ﻫﺎ ﻭ ﮐﺎﺭﺷﮑﻨﻲ ﻫﺎﻱ ﺍﻳﻦ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﻫﺎﯼ ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ ﻋﻠﻴﻪ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﺳﻼﻣﻲ، ﺑﺨﺶ ﺑﺰﺭﮔﻲ ﺍﺯ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭﻱ ﻫﺎﻱ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ )ﺹ( ﺭﺍ ﺗﺸﮑﻴﻞ ﻣﻲ ﺩﺍﺩ. ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺩﺭ ﺁﻳﺎﺕ ﻣﺘﻌﺪﺩ، ﺍﺯ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻧﻲ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺍﻳﺴﺘﺎﺩﮔﻲ ﻣﻲ ﮐﺮﺩﻧﺪ، ﺑﺎ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﻨﺎﻓﻖ ﻳﺎﺩ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺍﻫﻤﻴﺖ ﺍﻳﻦ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺗﺎ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺍﻱ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺳﻮﺭﻩ ﻣﻨﺎﻓﻘﻮﻥ ﺭﺍ، ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ ﺍﻳﻦ ﺟﺮﻳﺎﻥ، ﺑﺮ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﻮﻳﺶ ﻧﺎﺯﻝ ﻓﺮﻣﻮﺩ. ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﺁﻳﺎﺕ ﻗﺮﺁﻥ، ﻣﻨﺎﻓﻘﺎﻥ، ﮐﺎﻓﺮﻧﺪ ﻭ ﮐﻔﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﺗﺎ ﺟﺎﻳﻲ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺩﺭ ﺳﻮﺭﻩ ﻣﻨﺎﻓﻘﻮﻥ، ﺧﻄﺎﺏ ﺑﻪ ﺭﺳﻮﻟﺶ ﻣﻲ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ: » ﺍﻱ ﺭﺳﻮﻝ! ﺗﻮ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺁﻣﺮﺯﺵ ﺑﺨﻮﺍﻫﻲ ﻳﺎ ﻧﺨﻮﺍﻫﻲ ﻳﮑﺴﺎﻥ ﺍﺳﺖ، ﺧﺪﺍ ﻫﺮﮔﺰ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﻤﻲ ﺑﺨﺸﺪ، ﺯﻳﺮﺍ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ، ﮔﺮﻭﻩ ﻓﺎﺳﻘﺎﻥ )ﻟﺠﻮﺝ ﻭ ﻣﻨﺎﻓﻖ( ﺭﺍ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻧﻤﻲ ﮐﻨﺪ.«
    ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ، ﺍﻣﺮ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﺯ ﮐﺎﻓﺮﺍﻥ ﻭ ﻣﻨﺎﻓﻘﺎﻥ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻧﮑﻨﺪ. ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻧﻔﺎﻕ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻫﻤﺎﻥ ﺻﺪﺭ ﺍﺳﻼﻡ ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﺗﻬﺪﻳﺪﻫﺎﻱ ﺩﺍﺧﻠﻲ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﺳﻼﻡ ﺑﻮﺩ، ﺑﺎ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﺍﺳﻼﻡ، ﺁﺭﺍﻡ ﺁﺭﺍﻡ ﺩﺭ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﺳﻼﻣﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺭﺳﻮﺥ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺑﺮ ﻗﺪﺭﺕ ﺧﻮﺩ ﺍﻓﺰﻭﺩ. ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﻧﻴﺰ ﺧﻄﺮ ﻣﻨﺎﻓﻘﺎﻥ ﺭﺍ ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ ﺑﻪ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ ﮐﻮﺷﺰﺩ ﻣﻲ ﮐﺮﺩ. ﺳﺮﮐﺮﺩﻩ ﻣﻨﺎﻓﻘﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﺪﻳﻨﻪ، ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺍﺑﻦ ﺍﺑﻲ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺑﺎ ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺩﻳﮕﺮ ﺑﺎﺭﻫﺎ ﮐﻮﺷﻴﺪ ﺑﻪ ﺣﮑﻮﻣﺖ ﻧﻮﭘﺎﻱ ﺩﻳﻨﻲ ﺿﺮﺑﻪ ﺑﺰﻧﺪ؛ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﺩﺭ ﺟﻨﮓ ﺍﺣﺪ، ﺿﺮﺑﻪ ﻫﺎﻳﻲ ﺑﻪ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ ﻭﺍﺭﺩ ﮐﺮﺩ. ﺭﻭﺍﻓﺾ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﻔﺴﯿﺮ ﺳﻮﺭﻩ ﻣﻨﺎﻓﻘﻮﻥ ﻭ ﺍﯾﺎﺕ ﺩﯾﮕﺮ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻣﻨﺎﻓﻘﻮﻥ ﺑﻪ ﮐﺘﺐ ﺗﻔﺴﯿﺮﯼ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﺍﻟﻤﯿﺰﺍﻥ ﻭ ﻣﺠﻤﻊ ﺍﻟﺒﯿﺎﻥ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺒﯿﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﮐﺜﺮ ﺍﯾﺎﺕ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻣﻨﺎﻓﻘﻮﻥ ﺷﺄﻥ ﻧﺰﻭﻟﺶ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺍﺑﻦ ﺍﺑﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺗﻮﺑﻪ ﺁﻳﻪ 101 ﻣﻲﻓﺮﻣﺎﻳﺪ ﻭ ﻣﻤﻦ ﺣﻮﻟﻜﻢ ﻣﻦ ﺍﻻﻋﺮﺍﺏ ﻣﻨﺎﻓﻘﻮﻥ ﻭ ﻣﻦ ﺍﻫﻞﺍﻟﻤﺪﻳﻨﻪ ﻣﺮﺩﻭﺍ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﻨﻔﺎﻕ ﻻﺗﻌﻠﻤﻬﻢ ﻧﺤﻦ ﻧﻌﻠﻤﻬﻢ…( ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﻋﺮﺍﺏ ﺑﺎﺩﯾﻪ ﻧﺸﯿﻦ ﻭﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﻨﺎﻓﻘﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﺍﻫﻞ ﻣﺪﯾﻨﻪ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ﻧﻪ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺳﺎﺑﻘﻮﻥ ﻭ ﻣﻬﺎﺟﺮﺍﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﺎﺭ ﻭ ﺑﺎﺭﻫﺎ ﺑﺎ ﺟﺎﻥ ﻭ ﻣﺎﻝ ﻭ ﻧﺎﻣﻮﺱ ﺧﻮﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﻣﺘﺤﺎﻥ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻥ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﻧﻬﺎ ﻣﯽ ﻓﺮﻣﺎﯾﺪ:ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺁﻣَﻨُﻮﺍْ ﻭَﻫَﺎﺟَﺮُﻭﺍْ ﻭَﺟَﺎﻫَﺪُﻭﺍْ ﻓِﻲ ﺳَﺒِﻴﻞِ ﺍﻟﻠّﻪِ ﺑِﺄَﻣْﻮَﺍﻟِﻬِﻢْ ﻭَﺃَﻧﻔُﺴِﻬِﻢْ ﺃَﻋْﻈَﻢُ ﺩَﺭَﺟَﺔً ﻋِﻨﺪَ ﺍﻟﻠّﻪِ ﻭَﺃُﻭْﻟَﺌِﻚَ ﻫُﻢُ ﺍﻟْﻔَﺎﺋِﺰُﻭﻥَ ؛ﺒَﺸِّﺮُﻫُﻢْ ﺭَﺑُّﻬُﻢْ ﺑِﺮَﺣْﻤَﺔٍ ﻣِﻨْﻪُ ﻭَﺭِﺿْﻮَﺍﻥٍ ﻭَﺟَﻨَّﺎﺕٍ ﻟَﻬُﻢْ ﻓِﻴﻬَﺎ ﻧَﻌِﻴﻢٌ ﻣُﻘِﻴﻢٌ

عبدالحسین
    مشارکت کننده
    السلام علی المهدی الذی وعد الله به الامم ان یملأ الارض به عدلا و قسطا بعد ما ملئت ظلما و جورا.

1. ناخنک را خوب اومدی. دوستدار عروس مردم بودن. علاقه به موسیقی. رفتن به دیدار کارناوال موسیقی. گرده افشانی خرما. بیان اینکه دخول به زنش تا چه مقدار بوده. بیان اینکه شهوتش را چه میکرده.(لاربه). غرانیق. خوردن ذبیحه مشرکین…. .

2. ابتدا باید تعریفی از صحابه ارائه کنید. تعریفش چیست؟ این تعریف را از کجا آوردید؟

3. عزیزم، من نگفتم همه صحابه به دلیل اینکه امیرالمومنین سلام الله علیه نیز صحابی است. عمار و سلمان وابوذر ومقداد هم صحابی هستند. اینها مصداق آن آیه ای هستند که صحابی را معرفی می کند. اگر بگویی کدام آیه معلوم است که یه چیزی بلدی.

4. کدام آیه فرموده که رد صحابه به منزله کفر است؟

5. و حتما دیدید که من حدیثی ننوشتم که الان حدیث می خواهید. آیه رو نوشتم که فرموده نفاق در اصحاب موج می زند.

6. شما هم که حرف من را تایید کردید. آن رفیقتان از آیه همه اصحاب را در نظر داشت. خود آیه می فرماید که ” مِن ” این تخصیص است. مهاجر و انصار را هم به عنوان وصف آورده است. سوال اینست که بقیه اصحاب چه می شوند؟ یعنی اینکه این آیه همه اصحاب را نمی گوید. از مهاجر و انصار هم همه را نمی گوید.

7. آیه 21 هم همه را نمی گوید. وصفی آورده که حضرات کاننی اروی را شامل نمی شود.

8. هر دو آیه وعده دارند. اما آیا یکنفر از همین نفراتی که قرار است شامل آیه شوند، بلیط بهشت در دست دارند؟ اگر یکی از اینها منافق شد به تصریح قرآن، اگر یکی از اینها مثلا رفت و مشرک شد، فردی را به ناحق کشت…. این باز وعده را باید در چشم ملت فرو کند؟ شما آمنوا اول را یادتان رفته. آیا ایمان شرط استمرار ندارد؟ أَ حَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُون‏. این آیه چه می گوید؟ کجایش تضمین داده حالا که اعلام رضایت کردم دیگر امتحان نمی کنم؟

9. در مورد ایمان حضرتش که سالگردش نزدیک است، سن چه دلالتی دارد. آیا اینکه پیامبر پذیرفته باشند، کافی نیست که کودک و نوجوان و… را مطرح می کنند؟ ضمن اینکه بماند که فضیلتی بی مانند است این ایمان آوردن امیرالمومنین سلام الله علیه.

10. الآن من ملزم هستم که بخاری را قبول کنم؟

عبدالحسین
    مشارکت کننده

11. حسن بصری؟ منزلت این فرد در شیعه چیست؟ می دانید که امیرالمومنین سلام الله علیه او را برادر چه کسی دانستند؟ به سایر اقوال هم مراجعه کردید؟ من که حدیث ننوشتم اما چون اصرا می کنید می نویسم. اما اولویت بررسی آیه است. حدیث باشد در جایی که آیه جوابگو نباشد.

12. نوشته اید ” . ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺩﺭ ﺁﻳﺎﺕ ﻣﺘﻌﺪﺩ، ﺍﺯ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻧﻲ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺍﻳﺴﺘﺎﺩﮔﻲ ﻣﻲ ﮐﺮﺩﻧﺪ، ﺑﺎ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﻨﺎﻓﻖ ﻳﺎﺩ ﮐﺮﺩﻩ ” . اولا نوشته اید ” مسلمانانی “. ثانیا خب یکی از اوصاف منافقین در 61 نساء آمده است. هفته پایانی عمر شریف حضرت رسول سلام الله علیه و علی آله را بررسی کنید. آن لفظ نکبت بار ” لیهجر “.

13. در 5 منافقون یک صفت دیگر را هم آورده. الآن خیلی مصداق دارد. بعد جایگاه منافق کجاست؟ از آن اسامی دو پاراگراف قبلی چند نفر منافق هستند؟ صفین و جمل را بررسی کنید. لا یبغضک الا المنافق را هم بخوانید.

14. سوال اینست که اهل مدینه چه بودند؟ مسلمان یا غیر آن؟ اگر مسلمان بودند که خب صحابی هستند. اگر هم که نبودند که محل بحث ما نیست. دقت کنید که برای نفاق باید اولا اظهار اسلام کنند بعد رفتار منافقانه را داشته باشند.

15. همه داستان اینه که شما همه صحابه را مصداق اتم آیاتی می دانید که نوشته اید. اما قرآن خلاف حرف شما را مدعی است. همچنین وقایع تاریخ. مثلا محمد رسول الله و الذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم…. .

یکجایی نوشته بودید یس.

آقایون فراری جنگ، همان ها که پیامبر یس را به گوش آنها خواندند آن موقع که الذین معه که شما همه را مدعی هستید، ” اذ تصعدون ” بودند و البته پیامبر نیز ” یدعوکم فی اخراکم، بوده اند. اینها اشداء علی الکفار بودند؟

16. و در نهایت عرض می کنم که من همه صحابه را تایید یا رد نمی کنم. برخی قطعا در زمره الذین معه هستند. برخی قطعا مورد رضایت هستند. اما چه کسانی؟ نکته دقیقا اینجاست. آن کسانی که یسارعون فی الکفر نبودند. مصداق 61 نساء نبودند. مصداق 150 نساء نبودند و… .

. 1ناخنک را خوب اومدی. دوستدار عروس مردم بودن. علاقه به موسیقی. رفتن به دیدار کارناوال موسیقی. گرده افشانی خرما. بیان اینکه دخول به زنش تا چه مقدار بوده. بیان اینکه شهوتش را چه میکرده.)لاربه(. غرانیق. خوردن ذبیحه مشرکین…. .
    پاسخ:شما هنوز هم نفهمیدی بایدمثل ادم بحرفید؟یعنی اون فحشها و نازسزاهایی که به ازواج پیامبرمیکنی هیچن؟چرا ایمانت انقدر بی ارزش شده؟پیامبرکجابه موسیقی علاقه داشتن؟باسند ذکر کنید بعد ادعاکن ؛اول باید سند حرفت رابدهید بعد هرچی تو دهان نجستان است خارج کنی گرفتی؟ داریدبه پیامبر اهانت میکنید می اندازید به پایی اهلسنت شرمتان کجارفته؟2
    . 2ابتدا باید تعریفی از صحابه ارائه کنید. تعریفش چیست؟ این تعریف را از کجا آوردید؟
    ﺗﻌﺮﯾﻒ ﺻﺤﺎﺑﯽ ﺻﺎﺣﺐ ﺩﺭ ﻟﻐﺖ: ﺍﺳﻢ ﻓﺎﻋﻞ ﺍﺳﺖ ﺍﺯ ﺻﺤﺐ ﯾﺼﺤﺐ، ﻭ ﺩﺭ ﺟﻤﻊ ﺁﻥ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮﺩ: ﺃﺻﺤﺎﺏ ﻭ ﺃﺻﺎﺣﯿﺐ ﻭ ﺻﺤﺐ ﻭ ﺻﺤﺒﺔ ﻭ ﺻﺤﺒﺎﻥ – ﺑﻪ ﺿﻢ – ﻭ ﺻﺤﺎﺑﻪ – ﺑﻪ ﻓﺘﺢ – ﻭ ﺻﺤﺎﺑﻪ- ﺑﻪ ﮐﺴﺮﺓ – ﻟﺴﺎﻥ ﺍﻟﻌﺮﺏ )286 ,7(. ﻭ ﺩﺭ ﻋﺮﻑ: ﮐﺴﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﻭﺳﺘﯽ ﻭ ﻫﻢ ﻧﺸﯿﻨﯽﺍﺵ ﻃﻮﻻﻧﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻫﻤﺮﺍﻫﯽﺍﺵ ﺑﺮ ﺳﺒﯿﻞ ﺍﺗﺒﺎﻉ ﺯﯾﺎﺩ ﺑﺎﺷﺪ]2[. ﻭ ﺩﺭ ﺍﺻﻄﻼﺡ ﺟﻤﻬﻮﺭ ﻣﺤﺪﺛﯿﻦ: »ﻫﻮ ﻣﻦ ﻟﻘﯽ ﺍﻟﻨﺒﯽr ﯾﻘﻈﺔ، ﻣﺆﻣﻨﺎً ﺑﻪ، ﺑﻌﺪ ﺑﻌﺜﺘﻪ، ﺣﺎﻝ ﺣﯿﺎﺗﻪ، ﻭﻣﺎﺕ ﻋﻠﯽ ﺍﻹﯾﻤﺎﻥ«. ﯾﻌﻨﯽ: »ﮐﺴﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﺭﺍ ﻣﻼﻗﺎﺕ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺁﮔﺎﻫﺎﻧﻪ، ﺑﻪ ﺍﻭ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﻌﺜﺘﺶ، ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺣﯿﺎﺗﺶ، ﻭ ﺑﺮ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﻣﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ«]3[. ﺷﺮﺡ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻗﻮﻝ ﻣﺎ ﮐﻪ ﮔﻔﺘﯿﻢ: »ﻣَﻦ ﻟَﻘﯽ ﺍﻟﻨﺒﻲ« ﺍﯾﻦ ﺩﺭ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﺟﻨﺲ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺗﻌﺮﯾﻒ. »ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻣﻌﺎﺷﺮﺗﺶ ﻃﻮﻻﻧﯽ ﺑﺎﺷﺪ: ﻣﺜﻞ ﺍﺑﻮﺑﮑﺮ ﻭ ﻋﻤﺮ ﻭ ﻋﺜﻤﺎﻥ ﻭ ﻋﻠﯽ، ﻭ ﮐﺴﺎﻥ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﮐﻪ ﻫﻤﺮﺍﻫﯽ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﺭﺍ ﮐﺮﺩﻩﺍﻧﺪ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﯽﺷﻮﺩ«. ﯾﺎ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻌﺎﺷﺮﺗﺶ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﺜﻞ: ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎﻥ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺿﻤﺎﻡ ﺑﻦ ﺛﻌﻠﺒﺔ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺳﺘﯿﻌﺎﺏ )751 ,2(، ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ ),3 57([، ﻭ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺎﻟﮏ ﺑﻦ ﺣﻮﯾﺮﺙ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )720-719 ,5([، ﻭ ﻋﺜﻤﺎﻥ ﺑﻦ ﺍﺑﯽﺍﻟﻌﺎﺹ ]ﻧﮕﺎ: ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )579 ,3( ﻭﺍﻹﺻﺎﺑﺔ ),4 452-451([ ﻭ ﻭﺍﺋﻞ ﺑﻦ ﺣﺠﺮ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺳﺘﯿﻌﺎﺏ )1563-1562 ,4( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )435 ,5([
    ﻭ ﻏﯿﺮﻩ ﺍﺯ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺟﺰ ﻣﺪﺕ ﮐﻮﺗﺎﻫﯽ ﺑﺎ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﻧﺒﻮﺩﻩﺍﻧﺪ. ﯾﺎ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﯾﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭﻟﯽ ﻣﻌﺎﺷﺮﺕ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ، ﻣﺜﻞ: ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﺍﻋﺮﺍﺏ ﺑﺎﺩﯾﻪﻧﺸﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺣﺠﺔ ﺍﻟﻮﺩﺍﻉ ﺑﺎ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﺣﻀﻮﺭ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ؛ ﺁﻧﻬﺎ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺭﺍ ﺩﯾﺪﻩﺍﻧﺪ ﻭﻟﯽ ﺑﺎ ﺍﻭ ﻣﻌﺎﺷﺮﺕ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪﺍﻧﺪ، ﻣﺜﻞ: ﺍﺑﻮﻃﻔﯿﻞ ﻋﺎﻣﺮ ﺑﻦ ﻭﺍﺋﻠﻪ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )605 ,3( ﻭ ﺍﻹﺳﺘﯿﻌﺎﺏ ),4 1696(، ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )145 ,3([، ﻭ ﺃﺑﻮﺟﺤﯿﻔﺔ ﻭﻫﺐ ﺑﻦ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )626 ,6([.. ﻭ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﯽﺷﻮﺩ: ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺣﺪﯾﺜﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺭﻭﺍﯾﺖ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﻣﺜﻞ ﻣﻬﺮﺍﻥ ﻣﻮﻟﯽ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻬﺺ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )232 ,6( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )281 ,5([، ﻭ ﺣﺴﺎﻥ ﺑﻦ ﺛﺎﺑﺖ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )64-62 ,2( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )7-5 ,2([ ﻭ ﺳﻬﻞ ﺑﻦ ﺣﻨﯿﻒ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )198 ,3( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )470 ,2([. ﻭ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺩﻭ ﺣﺪﯾﺚ ﺭﻭﺍﯾﺖ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﻣﺜﻞ: ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﺣﻨﻈﻠﺔ ﻏﺴﯿﻞ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )67-65 ,4( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )218 ,3([ ﻭ ﺣﻤﺰﺓ ﺑﻦ ﻋﺒﺪﺍﻟﻤﻄﻠﺐ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )123-121 ,2( ﻭ ﺍﻹﺳﺘﯿﻌﺎﺏ )375-369 ,1([ ﻭ ﺷﺮ ﺣﺒﯿﻞ ﺑﻦ ﺣﺴﻨﺔ ]ﻧﮕﺎ:
    ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )329-328 ,3([. ﯾﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﺩﻭ ﺣﺪﯾﺚ، ﻣﺜﻞ: ﺍﺑﻮﻫﺮﯾﺮﺓ، ﻭ ﺍﺑﻦ ﻋﻤﺮ ﻭ ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺎﺱ ﻭ ﻏﯿﺮﻩ ﺍﺯ ﺭﺍﻭﯾﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺍﺯ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺣﺪﯾﺚ ﺭﻭﺍﯾﺖ ﮐﺮﺩﻩﺍﻧﺪ. ﯾﺎ ﺍﺻﻼً ﺣﺪﯾﺜﯽ ﺭﻭﺍﯾﺖ ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﻣﺜﻞ: ﻋﺒﺪﺍﻟﺮﺣﻤﻦ ﺑﻦ ﺣﻨﺒﻞ ]ﻧﮕﺎ: ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ ),3 439( ﻭ ﺍﻹﺳﺘﯿﻌﺎﺏ )828 ,2([، ﻭ ﺛﻤﺎﻣﺔ ﺑﻦ ﻋﺪﯼ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )410 ,1( ﻭ ﺍﻹﺳﺘﯿﻌﺎﺏ )213 ,1([، ﻭ ﺯﯾﺎﺩ ﺑﻦ ﺣﻨﻈﻠﺔ ﺗﻤﯿﻤﯽ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺳﺘﯿﻌﺎﺏ )531 ,2([. ﻭ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻏﺰﻭﻩﺍﯼ ﺑﺎ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﻣﺜﻞ: ﺧﺒﯿﺐ ﺑﻦ ﻋﺪﯼ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )264_262 ,2( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )122-120 ,2([، ﻭ ﺃﻧﺲ ﺑﻦ ﻧﻀﺮ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )133-132 ,1( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ ),1 156-155([. ﯾﺎ ﺩﻭ ﻏﺰﻭﺓ، ﻣﺜﻞ: ﻣﻠﯿﻞ ﺑﻦ ﻭﺑﺮﺓﺍﻻﻧﺼﺎﺭﯼ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )382-6( ﻭ ﺍﻹﺳﺘﯿﻌﺎﺏ ),4 1484([ ﻭ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﻋﻤﺮﻭﺑﻦ ﺣﺮﺍﻡ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )190-189 ,4([، ﻭ ﻋﺘﺒﺔ ﺑﻦ ﻓﺮﻗﺪ ﺍﻟﺴﻠﻤﯽ ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )440-439 ,4( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )567 ,3([. ﯾﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﺩﻭ ﻏﺰﻭﺓ، ﻣﺜﻞ: ﺑﺮﺍﺀ ﺑﻦ ﻋﺎﺯﺏ ]ﻧﮕﺎ:ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )279-278 ,1(، ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ ),1 206 -205([ ﻭ ﺳﻌﺪ ﺑﻦ ﻣﺎﻟﮏ ﻭ ﺍﺑﻮ ﺳﻌﯿﺪ ﺧﺪﺭﯼ ﻭ ﺻﺤﺎﺑﻪﻫﺎﯼ ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺩﯾﮕﺮ. ﯾﺎ ﺍﺻﻼً ﺩﺭ ﻫﯿﭻ ﻏﺰﻭﻩﺍﯼ ﺑﺎ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﻣﺜﻞ: ﺣﺴﺎﻥ ﺑﻦ ﺛﺎﺑﺖ ﺍﻧﺼﺎﺭﯼ.t ﻭ ﻣﺮﺩ ﻭ ﺯﻥ ﻫﻢ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﯽﺷﻮﺩ. ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺎﻟﻎ ﺑﻪ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﺍﻫﻞ ﺣﺪﯾﺚ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺻﺤﺎﺑﯽ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ. ﺍﻣﺎ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻏﯿﺮ ﺑﺎﻟﻎ، ﺁﻧﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺳﻦ ﺗﻤﯿﯿﺰ ﺭﺳﯿﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ، ﻣﺜﻞ: ﺩﻭ ﻧﻮﻩ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍﺹ ﺣﺴﻦ ﻭ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺣﺴﯿﻦ، ﻭ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﺯﺑﯿﺮ ﻭ ﻏﯿﺮﻩ. ﻭ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻏﯿﺮ ﻣﻤﯿّﺰ، ﻣﺜﻞ: ﻣﺤﻤﺪ ﺑﻦ ﺍﺑﻮﺑﮑﺮ ﺻﺪﯾﻖ ]ﻧ
    : ﺍﻹﺻﺎﺑﺔ )246-245 ,6( ﻭ ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )103-102 ,5([ ﻭ ﻣﺤﻤﺪ ﺑﻦ ﺛﺎﺑﺖ ]ﻧﮕﺎ: ﺃﺳﺪﺍﻟﻐﺎﺑﺔ )83 ,5([، ﻭ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﺑﺎ ﺁﺏ ﺩﻫﺎﻧﺶ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺁﺑﺪﯾﺪﻩ ﮐﺮﺩ ﻭ ﻧﺎﻡ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺤﻤﺪ ﻧﺎﻣﯿﺪ، ﻭ ﮐﺴﺎﻥ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﮐﻪ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺁﺑﺪﯾﺪﻩ ﮐﺮﺩ، ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﻋﺎ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺳﻦ ﺗﻤﯿﯿﺰ ﻧﺮﺳﯿﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ. ﻫﻤﭽﻨﺎﻧﮑﻪ ﺟﻦ ﻭ ﻣﻼﺋﮑﻪ ﻫﻢ ﺩﺭ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ. ﺍﻣﺎ ﺟﻦ: ﺑﻨﺎ ﺑﻪ ﻗﻮﻝ ﺻﺤﯿﺢ ﺩﺍﺧﻞ ﺩﺭ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ، ﻭ ﺍﯾﻦ ﭼﯿﺰﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺣﺎﻓﻆ ﺑﻦ ﺣﺠﺮ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺗﺮﺟﯿﺢ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ]ﻧﮕﺎ: ﺍﻟﻔﺘﺢ )7 ,7([. ﺍﺟﻨﻪﺍﯼ ﻣﺜﻞ: ﺯﻭﺑﻌﺔ، ﺳﻤﻬﺞ ﯾﺎ ﺳﻤﺤﺞ، ﻭ ﻋﻤﺮﻭ ﺑﻦ ﺟﺎﺑﺮ، ﻣﺎﻟﮏ ﺑﻦ ﻣﻬﻠﻬﻞ، ﻭ ﺷﺎﺻﺮ، ﻭ ﻣﺎﺻﺮ ﻭ ﻣﻨﺸﯽ ﻭ ﺣﺲ ﻭ ﻣﺲ ﻭ ﻏﯿﺮﻩ ]ﻧﮕﺎ: ﺭﻭﺽ ﺍﻷﻧﻒ )304 ,2( ﻭ ﺍﺭﺷﺎﺩﺍﻟﺴﺎﺭﯼ )306 ,5([. ﺍﻣﺎ ﻣﻼﺋﮑﺔ: ﺩﺭ ﺩﺧﻮﻝ ﺁﻧﻬﺎ ﺗﺤﺖ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﻫﺴﺖ، ﺟﻤﺎﻋﺘﯽ ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﯿﺰ ﻣﺒﻌﻮﺙ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﻣﻼﺋﮑﻪ ﺑﺎ ﺍﻭ ﻣﻼﻗﺎﺕ ﮐﺮﺩﻩﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩﺍﻧﺪ، ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﺑﺮﺍﯾﺸﺎﻥ ﺛﺎﺑﺖ ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﻭ ﺍﺯ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﻋﻘﯿﺪﻩﺍﻧﺪ: ﺍﻣﺎﻡ ﺳﯿﻮﻃﯽ ﺩﺭ ﮐﺘﺎﺑﺶ »ﺍﻟﺤﺒﺎﺋﻚ« ﺩﺭ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺍﺣﻮﺍﻝ ﻣﻼﺋﮑﻪ )ﺹ 211( ﻭ ﻗﺎﺿﯽ ﺷﺮﻑ ﺍﻟﺪﯾﻦ ﺑﺎﺭﺯﯼ ﻭ ﺗﻘﯽ ﺍﻟﺪﯾﻦ ﺳﺒﮑﯽ ﻭ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺎﻓﻆ ﺍﺑﻦ ﮐﺜﯿﺮ ﺍﯾﻦ ﻗﻮﻝ ﺭﺍ ﺗﺮﺟﯿﺢ ﺩﺍﺩﻩﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﺍﺻﻮﻟﯿﻮﻥ، ﺍﺟﻤﺎﻉ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺭﺩ ﺭﺍ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﮐﺮﺩﻩﺍﻧﺪ، ﭼﻨﺎﻧﮑﻪ ﺩﺭ »ﻣﻮﺍﻫﺐ ﺍﻟﻠﺪﻧﯽ« ),7 28( ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﺑﺎ ﮐﻼﻡ »ﻣَﻦ ﻟﻘﯽ« ﺍﺯ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﺧﺎﺭﺝ ﻣﯽﺷﻮﺩ: ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺪﯾﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻣﺜﻞ:ﺃﺻﺤﻤﺔ ﻧﺠﺎﺷﯽ ﻭ ﺯﯾﺪ ﺑﻦ ﻭﻫﺐ ﻭ ﺍﺑﻮ ﻣﺴﻠﻢ ﺧﻮﻻﻧﯽ ﻭ ﻏﯿﺮﻩ. ]ﻧﮕﺎ: ﻣﺤﺎﺿﺮﺍﺕ ﻓﻲ ﻋﻠﻮﻡ ﺍﻟﺤﺪﯾﺚ )ﺹ 40-37([.
    ﻭ ﻣﺎ ﺍﯾﻦ ﮐﻼﻡ ﺭﺍ ﮐﻪ »ﻣﻦ ﻟﻘﯽ ﺍﻟﻨﺒﯽr« ﺗﺮﺟﯿﺢ ﺩﺍﺩﯾﻢ ﺑﺮ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﮕﻮﯾﯿﻢ »ﻣﻦ ﺭﺃﯼ ﺍﻟﻨﺒﯽ« ﺗﺎ ﮐﺴﯽ ﻣﺜﻞ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﺃﻡ ﻣﮑﺘﻮﻡ ﺩﺍﺧﻞ ﺩﺭ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﯿﺮﺩ، ﺍﻭ ﺍﺯ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﻼﻗﺎﺕ ﺍﻭ ﺑﺎ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺹ ﺛﺎﺑﺖ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺍﮔﺮ ﭼﻪ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﯽ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺪﯾﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻟﻔﻆ »ﯾﻘﻄﺔ« ﺩﺭ ﺗﻌﺮﯾﻒ: ﺗﻔﮑﯿﮑﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺁﻥ ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺧﻮﺍﺏ، ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺭﺍ ﻣﻼﻗﺎﺕ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺧﺎﺭﺝ ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﭼﻨﯿﻦ ﺷﺨﺼﯽ ﺻﺤﺎﺑﯽ ﻧﯿﺴﺖ، ﻫﻤﭽﻨﺎﻧﮑﻪ ﺑﻠﻘﯿﻨﯽ ﺩﺭ ﻣﺤﺎﺳﻦ ﺍﻻﺻﻄﻼﺡ )ﺹ423(، ﻭ ﺣﺎﻓﻆ ﺍﺑﻦ ﺣﺠﺮ ﺩﺭ ﻓﺘﺢ ﺍﻟﺒﺎﺭﯼ )7 ,7(، ﻭ ﺳﺨﺎﻭﯼ ﺩﺭ ﻓﺘﺢ ﺍﻟﻤﻐﯿﺚ )81 ,4( ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﮐﺮﺩﻩﺍﻧﺪ. ﻭ ﻟﻔﻆ »ﻣﺆﻣﻨﺎً ﺑﻪ« ﻗﯿﺪﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺁﻥ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﻼﻗﺎﺕ ﮐﺮﺩﻩ ﻭﻟﯽ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﻧﯿﺎﻭﺭﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﺧﺎﺭﺝ ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﭼﻨﯿﻦ ﺷﺨﺼﯽ ﺻﺤﺎﺑﻪ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻧﻤﯽﺷﻮﺩ ﭼﻪ ﺍﺯ ﻣﺸﺮﮐﯿﻦ ﺑﺎﺷﺪ ﯾﺎ ﻣﺠﻮﺱ ﯾﺎ ﺍﻫﻞ ﮐﺘﺎﺏ – ﯾﻬﻮﺩ ﻭ ﻧﺼﺎﺭﯼ – ﻭ ﻓﺮﻗﯽ ﻧﻤﯽﮐﻨﺪ ﺑﺮ ﮐﻔﺮﺵ ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﺜﻞ:ﺍﺑﻮ ﺟﻬﻞ ﻭ ﺍﺑﻮﻟﻬﺐ ﻭ ﮐﻔﺎﺭ ﻭ ﻣﺸﺮﮐﺎﻥ ﺩﯾﮕﺮ،
در حال نمایش 15 نوشته (از کل 92)

شما برای پاسخ به این جستار باید وارد تارنما شوید.