توسل صحابه به پیامبر(ص)بعد از وفات با سند صحیح

Home انجمن ها شرکیات. توسل، شفاعت و بدعت توسل صحابه به پیامبر(ص)بعد از وفات با سند صحیح

این جستار شامل 2 پاسخ ، و دارای 1 کاربر است ، و آخرین بار توسط  mohammad در 9 سال، 5 ماه پیش بروز شده است.

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده

mohammad
    مشارکت کننده

+حدثنا طاهر بن عيسي بن قيرس المصري التميمي .حدثنا أصبغ بن الفرج ، حدثنا عبدالله بن وهب عن شعيب بن سعيد المکي ، عن روح بن قاسم ، عن ابي جعفر الخطمي المدني ، عن ابي امامة بن سهل بن حنيف ، عن عمه عثمان بن حنيف : أن رجلا کان يختلف إلي عثمان بن عفان في حاجة له ، فکان عثمان لايلتفت إليه ولاينظر في حاجته ، فلقد عثمان بن حنيف ، فشکا ذلک إليه ، فقال له عثمان بن حنيف : ائت الميضأة ، فتوضأ ، ثم ائت المسجد فصلي فيه رکعتين ، ثم قل : اللهم إني اسألک وأتوجه إليک بنبينا محمد صلي الله عليه وآله وسلم نبي الرحمة يا محمد إني اتوجه بک إلي ربک جل وعز .فيقضي لي حاجتي . وتذکر حاجتک ورح إلي حتي اروحّ معک .فأنطلق الرجل فصنع ماقال له عثمان . ثم أتي باب عثمان فجاء البوّاب حتي أخذ يده ، فأدخله عثمان بن عفان، فأجلسه معه علي الطنفسّة وقال : حاجتک ؟فذکر حاجته فقضاها له …
    فقال عثمان بن حنيف : والله ما کلمته ولکن شهدت رسول الله صلي الله عليه و آله وأتاه ضرير فشکا عليه ذهاب بصره . فقال له النبي صلي الله عليه وآله : أفنصبر ؟ فقال : يا رسول الله صلي الله عليه وآله إنه ليس لي قائد وقد شق علي . فقال له النبي صلي عليه وآله وسلم : إيت الميضأة ، فتوضأ ثم صل رکعتين ثم ادع بهذه الدعوات … ولم يروه عن روح بن القاسم إلا شبيب بن سعيد ابوسعيد المکي ، وهو ثقة وهو الذي يحدث عن ابن احمد بن شبيب عن ابيه عن يونس بن يزيد الابلي ، وقد روي هذا الحديث شعبة عن ابي جعفر الخطمي واسمه عمير بن يزيد وهو ثقة ، تفرد به عثمان بن عمربن فارس بن شعبة والحديث صحيح . وروي هذا الحديث عن عون بن عمارة عن روح بن قاسم عن محمد بن المنکدر عن جابر رضي الله عنه ،وهم فيه عون بن عمارة والصواب حديث شبيب بن سعيد .
    _پسر سهل بن حنيف از عمويش عثمان بن حنيف نقل مي کند :
    شخصي با عثمان کاري داشت که هر روز نزد عثمان بن عفان مي رفت تا کار او را راه بياندازد ؛ ولي عثمان اصلا به او توجه نمي کرد و مشکل او را حل نمي نمود .
    آن شخص با عثمان بن حنيف ملاقات کرد و از عثمان بن عفان شکايت کرد که من هرچه نزد عثمان مي روم تا کارم را انجام دهد ، او چنين کاري نمي کند . عثمان بن حنيف به او گفت : برو وضو خانه و وضو بگير ، بعد به مسجد رسول خدا (ص) برو و دو رکعت نماز بخوان و بعد از نماز بگو : خدايا من از تو در خواست حاجت مي کنم و به تو روي مي آورم با توسل به رسول اکرم (ص) که او پيامبر رحمت است .
    يا محمد (ص) ! من به وسيله شما به خداوند روي مي آورم که حاجت من برآورده شود .
    عثمان بن حنيف به او گفت : اين دعا را بخوان و بيا پيش من تا با يکديگر به نزد عثمان بن عفان برويم . توسل آن شخص به رسول خدا (ص) فورا اجابت شد . تا به درب خانه عثمان رسيدند ، دربان خانه عثمان دست او را گرفت و گفت : عثمان تو را طلب کرده است . نزد عثمان رفت ، عثمان او را در جايگاه مخصوص خود نشاند و گفت : کار تو چيست ؟ آن شخص کار خود را گفت و مشکلش حل شد …
    عثمان بن حنيف مي گويد : من شاهد بودم در زمان پيامبر (ص) شخص نابينايي از چشم خودش نزد رسول خدا (ص) شکايت کرد
    رسول خدا (ص) همين دعا را به شخص ياد داد . آن شخص هم دعا را خواند و فورا چشمش بينا شد.
    _اين روايت را از روح بن قاسم فقط شبيب بن سعيد ابو سعيد مکي نقل کرده و او ثقه است . او همان شخصي است که او از ابن احمد بن شبيب از پدرش از يونس بن يزيد الايلي روايت نقل مي کند . اين روايت را شعبه از ابي جعفر الخطمي که اسمش عمير بن زيد و ثقه است ، نقل کرده و عثمان بن عمر بن فارس بن شعبه فقط اين روايت را بيان کرده و سندش به او ختم مي شود و اين حديث صحيح مي باشد
    http://library.islamweb.net/hadith/display_hbook.php?bk_no=476&pid=280951&hid=509
    _____________________________________________________________________________________
    روایت شبیب بن سعید از روح بن قاسم را علمایی مثل حاکم و ذهبی تصحیح کردند.
    _____________________________________________________________________________________
    + حَدَّثَنَا مَحْمُودُ بْنُ غَيْلَانَ ، حَدَّثَنَا عُثْمَانُ بْنُ عُمَرَ ، حَدَّثَنَا شُعْبَةُ ، عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ، عَنْ عُمَارَةَ بْنِ خُزَيْمَةَ بْنِ ثَابِتٍ ، عَنْ عُثْمَانَ بْنِ حُنَيْفٍ ، أَنَّ رَجُلًا ضَرِيرَ الْبَصَرِ أَتَى النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فَقَالَ : ادْعُ اللَّهَ أَنْ يُعَافِيَنِي ، قَالَ : ” إِنْ شِئْتَ دَعَوْتُ وَإِنْ شِئْتَ صَبَرْتَ فَهُوَ خَيْرٌ لَكَ ” ، قَالَ : فَادْعُهْ ، قَالَ : فَأَمَرَهُ أَنْ يَتَوَضَّأَ فَيُحْسِنَ وُضُوءَهُ وَيَدْعُوَ بِهَذَا الدُّعَاءِ : ” اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ وَأَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ ، مُحَمَّدٍ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ ، إِنِّي تَوَجَّهْتُ بِكَ إِلَى رَبِّي فِي حَاجَتِي هَذِهِ لِتُقْضَى لِيَ ، اللَّهُمَّ فَشَفِّعْهُ فِيَّ ” . قَالَ أَبُو عِيسَى : هَذَا حَسَنٌ صَحِيحٌ غَرِيبٌ ، لَا نَعْرِفُهُ إِلَّا مِنْ هَذَا الْوَجْهِ مِنْ حَدِيثِ أَبِي جَعْفَرٍ وَهُوَ الْخَطْمِيٍّ , وَعُثْمَانُ بْنُ حُنَيْفٍ هُوَ أَخُو سَهْلِ بْنِ حُنَيْفٍ
    http://library.islamweb.net/hadith/display_hbook.php?bk_no=195&hid=3531&pid=

mohammad
    مشارکت کننده

سند دیگر
    http://library.islamweb.net/hadith/display_hbook.php?bk_no=847&pid=425201&hid=61
    ____________________________________________________________________________

>در متن اصلی اشتباها به جای شبیب بن سعید ،شعیب بن سعید ذکر شد عذر خواهی میکنم

_علاوه بر طبرانی ،صالحی شامی هم این حدیث را تصحیح کرده الصالحي الشامي – سبل الهدى والرشاد – الجزء : ( 12 ) – رقم الصفحة : ( 407 ) و سمهودی هم تصحیح کرده.
    الحسيني السمهودي ، علي بن عبد الله بن احمد ، خلاصه الوفا بإخبار دار المصطفي ، با تحقيق دکتر محمد الامين محمد محمود احمد الجکني ، ص 415

mohammad
    مشارکت کننده

سند دیگر
    http://library.islamweb.net/hadith/display_hbook.php?bk_no=681&hid=2425&pid=334427
    روایت شبیب بن سعید از روح بن قاسم :
    تابعه شبيب بن سعيد الحبطي عن روح بن قاسم زيادات في المتن والاسناد والقول فيه قول شبيب فإنه ثقة مأمون .
    اين روايت را شبيب بن سعيد از روح بن قاسم با زياده در سند و متن نقل کرده است و سخن حق در اين جا ، سخن شبيب است که او هم ثقه و مورد اطمينان مي باشد .
    حاکم نيشابوري ، ابي عبدالله محمد بن عبد الله ، مستدرک علي الصحيحين ، با تحقيق مصطفي عبدالقادر عطا ، چاپ دار الکتب العلميه بيروت ، ج 1 ، ص 707
    روایت شبیب بن سعید از ابی عن روح :
    اخبرنا ابو محمد عبد العزيز بن عبد الرحمن بن سهل الدباس مکة من اصل کتابه ، ثنا ابو عبد الله محمد بن علي بن يزيد الصائغ ، ثنا احمد بن شبيب بن سعيد الحيطي ، حدثني ابي ، عن روح بن قاسم
    ذهبی:قال في التلخيص : علي شرط البخاري
    المستدرک علي الصحيحين ، تأليف ابي عبدالله محمد بن عبد الله حاکم نيشابوري ، با تحقيق مصطفي عبد القادر عطا ، چاپ دار الکتب العلميه بيروت ، ج 1 ، صفحه 707

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)

شما برای پاسخ به این جستار باید وارد تارنما شوید.